Meer resultaten voor mineralen wikipedia

mineralen wikipedia
Mineraal Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Een mineraal is een samengestelde of enkelvoudige stof, die als vaste stof in de vrije natuur voorkomt en gevormd is door geologische processen. De wetenschap die mineralen bestudeert wordt mineralogie genoemd; de mineralogie heeft raakvlakken met de chemie: beide wetenschappelijke disciplines onderzoeken de samenstelling van mineralen.
CategorieChroomhoudend: mineraal Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Verbinding van chroom. Deze categorie bevat de mineralen die het chemisch element chroom bevatten. Zie de categorie Chromium compounds van Wikimedia Commons voor mediabestanden. Deze categorie bevat de volgende ondercategorie. Chromaat mineraal 5 P.
CategorieIJzerhoudend: mineraal Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Verbinding van ijzer. Deze categorie bevat de mineralen die het chemisch element ijzer bevatten. Zie de categorie Iron minerals van Wikimedia Commons voor mediabestanden. Artikelen in de categorie IJzerhoudend" mineraal." Deze categorie bevat de volgende 148 paginas, van in totaal 148.
CategorieMineraal: Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Categorieën: Mineralogie Chemische stof naar toepassing Natuurlijk materiaal Anorganische verbinding Gesteente. De categorie Mineraal biedt een overzicht van artikelen over mineralen. Hulpmiddelen: Alle categorieën Toon bovenliggende categorieboom png / svg Toon onderliggende categorieboom png / svg Zoek artikelen met CatScan.
CategorieLoodhoudend: mineraal Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Verbinding van lood. Deze categorie bevat de mineralen die het chemisch element lood bevatten. Artikelen in de categorie Loodhoudend" mineraal." Deze categorie bevat de volgende 43 paginas, van in totaal 43.
Lijst van mineralen Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Deze lijst geeft een overzicht van mineralen. Indeling der mineralen bewerken. Nesosilicaten Tectosilicaten Fylosilicaten Inosilicaten Sorosilicaten Cyclosilicaten. Kwarts Door sommige mineralogen ook als oxide geclassificeerd. Oxiden Sulfiden Sulfaten Fosfaten Carbonaten Boraten Wolframaten Molybdaten.
Voedingsstof Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Voedingsstoffen of nutriënten zijn stoffen die onontbeerlijk zijn voor de groei en de instandhouding van een organisme. Voedingsstoffen zijn onmisbaar voor de verrichting van de levensfuncties zoals de opbouw van de cel bij bacteriën en gisten, of, in het meercellig organisme, van de cellen voor de vorming van de verschillende weefsels. Dieren, schimmels en heterotrofe micro-organismen betrekken daarnaast ook hun energievoorziening uit hun voeding. Planten en autotrofe micro-organismen zorgen zelf voor hun energievoorziening, bijvoorbeeld via fotosynthese. Water dient niet alleen als oplosmiddel voor opgeloste voedingsstoffen, maar vormt ook een vitaal bestanddeel van de cel van ieder organisme. Het menselijk lichaam heeft ongeveer vijftig verschillende voedingsstoffen nodig. 1 2 Daarvan kan het lichaam de meeste niet of onvoldoende zelf maken: de zogenaamde essentiële voedingsstoffen. 2 Soorten nutriënten. 4 In het menselijk lichaam. 6 Zie ook. Planten nemen hun anorganische voedingsstoffen op twee manieren op: gasvormig via hun bladeren en vloeibaar via hun wortels. Met hun bladeren halen planten koolstofdioxide uit de lucht. Met hun wortels nemen ze water en de daarin opgeloste mineralen nitraat, fosfaat en sulfaat op.
Heliotroop mineraal Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Ga naar: navigatie, zoeken. Donkergroen met rode stippen. 26, kg/dm 3. Lijst van mineralen. Heliotroop is een mineraal en een variëteit van kwarts, meer nader bepaald een variant van chalcedoon. Heliotroop is een tweekleurig nesosilicaat.

Contacteer ons